03 april 2006

VJW-AXIE zaterdag 1 april

Op zaterdag 1 april voerden een tiental VJW-militanten actie aan het cultureel centrum Gildhof in Tielt. De actie was gericht tegen de affiche van ‘Onze Lieve Vrouw van Vlaanderen’, afkomstig van het multiculturalisme promotende danstheatergezelschap Union Suspecte.

Deze affiche is een belediging voor onze Vlaamse en Europese religieuze symboliek. Wij stellen vast dat land Denemarken en cartoonisten in gans Europa kop van jut zijn door islamitische onverdraagzaamheid jegens cartoons waarvan iedereen de humoristische bedoeling onderkent. Er is dan ook geen reden waarom wij in naam van het multiculturalistisch dogma zouden moeten aanvaarden dat onze eigen symbolen wél belachelijk gemaakt of beledigd mogen worden.

Wij stellen vast dat de heer Chokri Ben Chika van Union Suspecte deze Deense cartoons afkeurt(*), maar hij meent blijkbaar wel in Vlaanderen onze eigen symbolen op affiches belachelijk te mogen maken.

Door haar hypocrisie schiet de politiek-correcte kliek weer eens in haar eigen voet. Wat niet kan in humoristische cartoons in Denemarken-Europa, kan al zeker niet op affiches van gesubsidieerde theatervoorstellingen in Vlaanderen-Europa! Het meten met twee maten en twee gewichten om de islamieten verder te vertroetelen dient zo snel mogelijk op te houden.

(*)Interview met Chokri Ben Chika in: Het Nieuwsblad, 3 februari 2006, p.7

De axie trok de nodige aandacht en één van de verantwoordelijke organisatoren in Tielt ontstak in colère en meende de actievoerders te mogen uitschelden. Of hoe snel de culturele beau monde haar ware gezicht toont wanneer ze met tegenstanders geconfronteerd wordt... Na het actievoeren volgde ontspanning met het bezoek aan een jongerenfuif. Al was de "muziek" er niet bepaald naar ieders smaak.

Geen opmerkingen: