03 mei 2006

1 mei 2006: VJW-actie te Brugge. “Geen loonslaven meer, solidarisme weer!”


Op 1 mei in de namiddag voerden een twintigtal militanten van de Vlaamse Jongeren Westland actie op de markt en in de voornaamste winkelstraat in Brugge. Meer dan duizend pamfletten werden uitgedeeld ter verdediging van het solidarisme en het aanklagen van het wilde roofdierkapitalisme. Eerder op de dag werden ook een aantal toespraken gehouden op een andere locatie.

De loonspanning neemt toe, arbeiders van ons volk worden ontslagen wegens “herstructuringen” en lageloonarbeiders wil men importeren uit andere landen en continenten om zo de sociale rechten verder uit te hollen en de lonen te drukken. Terwijl de producten duurder worden voor de gewone man, strijken de aandeelhouders, bankiers en topmanagers superwinsten op. Tegen de fundamentalisten van de internationalistische vrije markt kan in de 21ste eeuw enkel het volksnationale solidarisme als antwoord ingebracht worden. Niet links, niet rechts maar Derde Weg!Marxistisch links is gemarginaliseerd tot kleine semi-criminele groupuscules die zich onledig houden met het verdedigen van de internationalistische multicul-agenda van het grootkapitaal. De sociaal-democraten zijn niks anders dan systeemlakeien die meewerken aan de neoliberale afbraakpolitiek.

De VJW-actie kreeg heel wat positieve reacties. Na afloop werden de kelen nog eens gesmeerd in jeugdcafés aan ’t Zand.Jeune Révolution, blad van de Mouvement Jeune Révolution, ontstaan eind 1966 uit oa oudleden van de OAS. 5 jaar later omgevormd in de Mouvement Solidariste Français.

Geen opmerkingen: