10 augustus 2006

Heideroosjes solidair met vrijheid en identiteit!?


Wie had dit ooit kunnen denken? De Nederlandse punkgroep De Heideroosjes gaat de volksnationale richting uit!? Het is te zeggen: ze steunen de strijd voor de bevrijding van Tibet! Iets waar VJW ook achter staat natuurlijk. Het moet niet steeds Europa zijn. Als solidaire volksnationalisten steunen wij elk bezet volk, waar dan ook in de wereld.

Tibet wordt al jaren onderdrukt door de Chinese bezetter. Hetgeen betekend dat zij als Chinezen worden beschouwd en dat alles wat maar als 'Tibetaans' kan worden beschouwd verboden is. Iets vergelijkbaars met wat de toestand hier in Vlaanderen was in de vorige eeuw, waar slechts het Frans als voertaal gewettigd was en alles wat Vlaams was als minderwaardig werd beschouwd.

Stel je voor: het is zelfs verboden in Tibet om een foto van de Dalai Lama, de geestelijke en uiterst vredelievende leider van Tibet, op zak te hebben. Hiervoor kan men celstraf krijgen.

De Heideroosjes klagen dit onrecht aan en pleiten voor een vrij Tibet. Om dit wat internationale ruchtbaarheid te geven hebben ze een lied geschreven met een bekende Tibetaanse zanger: Loten.

http://www.heideroosjes.com/multimedia/Heideroosjes%20and%20Loten%20-%20United%20Tibet.wmv

Meer info over Tibet: http://nl.wikipedia.org/wiki/Tibet

Een vrij Vlaanderen solidair voor een vrij Tibet!

Geen opmerkingen: