30 september 2006

Imbecielen gecensureerd

Wat zijn wetten? Wetten zijn maatregelen om de eigen macht te behouden of te versterken. Het afnemen van vrijheden van anderen dus. Maar hoe meer men anderen (lees: tegenstanders) probeert te dwarsbomen, hoe meer men de eigen vrijheden beperkt. Het logische gevolg is dat je na een tijd jezelf (en je medestanders) strafbaar maakt. Dat ondervond een 32jarige Duitser:
Duits Swastika-verbod geldt ook voor anti-nazimateriaal
Een 32-jarige producent van stickers, buttons en T-shirts tegen rechts-extremisme is vrijdag door een rechtbank in Stuttgart tot een boete van 3.200 euro veroordeeld, omdat hij nazi-symbolen heeft gereproduceerd.

Dat het ging om swastika's met een duidelijk kruis erdoorheen of swastika's die in een vuilnisemmer worden gedaan, deed er volgens rechter Wolfgang Kümmer er niet toe. Er rust een "fundamenteel taboe" op de reproductie van nazi-symbolen. "Het gevaar van gewenning is altijd aanwezig", zei de rechter.

Producent Jürgen Hamm, die het anti-nazimateriaal verkoopt via internet, zei niet te kunnen begrijpen dat hij gezien wordt als iemand die extreem-rechts probeert te steunen.

Het openbaar ministerie was echter blij met de uitspraak. Wat er onder de nazi's is gebeurd, is te gruwelijk om toe te staan dat hakenkruisen worden gereproduceerd voor een "mode-accessoire".
Bron

Geen opmerkingen: