18 september 2006

NPD boekt opnieuw succes!

De kameraden van de Duitse nationalistische NPD boeken in toenemende mate succes! Bij verkiezingen op 17 september in de deelstaat Mecklenburg Vorpommern behaalde de revolutionaire partij-beweging 7,4% van de stemmen en springt daarmee over de kiesdrempel. In enkele jaren tijd heeft de NPD daarmee haar aanhang in Mecklenburg-Vorpommern vervijfvoudigd, het is de snelst groeiende politieke kracht geworden. De NPD haalt 6 verkozenen in het deelstaatparlement in Schwerin. Ook in Berlijn doet de NPD haar intrede in vier districtsraden van de stad.

Zowel de regeringspartijen SPD en de extremistische Linkspartei als de rechtse uitdager CDU ageerden de afgelopen dagen fel tegen de NPD en schuwden daarbij naar goede democraten-gewoonte ook leugens en scheldpartijen niet. Commentatoren wijzen erop dat de NPD juist heeft geprofiteerd van de toegenomen aandacht. Daarnaast plukt de NPD de vruchten van een uitgekookte campagne. De partij-beweging heeft afgezien van wat vaak "extreme" leuzen worden genoemd, en is door intensief militantenwerk (flyeren, posters plakken, meer dan 60.000 Schullhof CD's uitgedeeld,...) bijzonder zichtbaar op straat. De NPD protesteert tegen zaken als de gehate werkloosheidswet Hartz IV en de geplande verhoging van de BTW, grieven waar menig Oost-Duitser zich in kan herkennen.

Vooral de sociale standpunten van de NPD dragen bij tot haar succes. De strijd tegen de kapitalistische globalisering, de kritieken op de sociale afbraakpolitiek van zowel links (SPD, Linkspartei) als rechts (CDU-CSU, FDP) spreken steeds meer Duitsers aan. Daarnaast heeft de NPD reeds geruime tijd een samenwerkingspact gesloten met de DVU en werden de gedegenereerde Republikaner de definitieve doodsteek toegebracht. De drieweg-strategie van de NPD (strijd om de straten, culturele strijd, strijd om de parlementen) is sinds gisteren opnieuw versterkt.

http://www.npd.de

Geen opmerkingen: