19 november 2006

3de Feest van de Identiteit / Fête de l'Identité

Op zaterdag 18 november vond in Sint-Pieters Leeuw voor de derde maal het Fête de l'Identité plaats, georganiseerd door de identitaire stroming in Franstalig België. Ditmaal in het teken van solidariteit onder de Europeanen. Het woord werd ondermeer gevoerd door vertegenwoordigers van de bewegingen 'Nation' (Hervé Van Laethem) en 'Terre et Peuple Wallonie' (Georges Hupin). Boeiend was de uiteenzetting van Jean Michel Alcader (auteur van het werk 'Le vrai visage de l'islam') over de vervolging en discriminatie van christenen in islamitische landen. Alcader is zelf van Arabische afkomst en gediplomeerd aan het Pontificaal Instituut voor Arabisch en Islamologie in Caïro, en is medewerker van de organisatie Kyrollos die zich inzet voor de Koptische christenen in Egypte.

Voorts was er de toelichting over de werking van 'Solidarité des Français' vanwege Odile Bonnivard (actief in SdF en Bloc Identitaire), de organisatie die in Frankrijk de uitdelingen van de "Soupe Identitaire" aan daklozen organiseert in diverse steden. De boeiende namiddag werd verder gevuld met sprekers als Philippe Bannoy (over toenadering tot Rusland), Robert Steuckers (Europese Synergieën) en de Franse professor dr. Pierre Vial, stichter van 'Terre et Peuple'. Er was een vertegenwoordiger van het Portugese 'Terra Identidade Resistência', er waren meerdere infostands van oa Nation, Terre et Peuple, Jeunesses Identitaires en ook VJW was vertegenwoordigd met een propagandastand.

http://www.nation.be/

http://www.terreetpeuple.com/

http://www.association-sdf.com/

http://www.bloc-identitaire.com/

http://www.resistente.org/

2 opmerkingen:

Koen zei

Van Altermedia:
(Hilde DL kreeg spreekverbod van het Vlaams Blok, de partij die zelf over het gebrek aan vrije meningsuiting klaagt)

Waarom verzwijgen jullie dit? Zijn jullie, net als Voorpost, een poedeltje van het Behang?

Neem een voorbeeld aan Altemedia Duitsland! Die verzijgen zulke zaken niet.

Overigens zal het Behang, als jullie geen aanhangsel zijn zoals Voorpost, er alles aan doen om jullie te nekken. Zeker, schouderklopjes, maar achter jullie rug, precies het tegenovergestelde.

Het Behang is de VU bis! Wakker worden!!

VJW zei

Beste Koen,

VJW wenst geen commentaar te leveren op zaken waar we de ware toedracht niet van kennen, zeker niet als het gaat om een andere organisatie (in casu een partij) inzake de manier waarop zij al dan niet haar eigen leden, mandatarissen, vertegenwoordigers,... behandelt. Als het zo zou zijn wat Altermedia beweert, dan is dat in de eerste plaats een zaak tussen het VB en mevr. de Lobel zelf, en niet iets voor derden zoals VJW om daar commentaar op te leveren.

VJW treedt in ideologische discussie en verdedigt haar eigen standpunten en visies. Wij zijn daarbij volledig onafhankelijk. Beweren of insinueren dat wij een "aanhangsel" zouden zijn van het Vlaams Belang zal niet enkel bij ons maar allicht ook op de Madou in schaterlachen onthaald worden. Er zijn voldoende verschillen merkbaar tussen wat VJW zegt en doet, en wat een partij als het VB doet en zegt.

Mvg,