29 maart 2007

Rondzendbrief KVHV, Mars voor Staatsvorming


Beste Vlaming,

zoals u wellicht al weet, gaat op zondag 6 mei de Mars voor onze onafhankelijkheid door in Sint-Genesius-Rode. De eis voor Vlaamse staatsvorming in plaats van de zoveelste verlammende staatshervorming wordt op deze wijze een maand voor de federale verkiezingen, waarop 'communautaire onderhandelingen' met de Franstaligen volgen, duidelijk gemaakt aan alle Vlaamse politici. Daarom is het van het grootste belang dat alle Vlamingen die zich achter deze eis kunnen scharen op 6 mei aanwezig zijn op de mars.Alle informatie over de mars vindt u hieronder in dit e-postbericht en op de speciale webstek: www.staatsvorming.be

Organisatie
Het initiatief voor deze grote betoging gaat uit van het Katholiek Vlaams Hoogstudenten Verbond (KVHV) en krijgt ondertussen al de morele steun van het Overlegcentrum van Vlaamse Verenigingen (OVV), de Vlaamse VolksBeweging (VVB), het Taal Aktie Komitee (TAK), Voorpost en het Verbond VOS. Indien er nog (nationale) verenigingen zijn die hun steun wensen te verlenen mogen ze dit altijd laten weten.

Hoe kunt u ons helpen?
U kunt ons helpen om deze betoging tot een waar succes te maken op volgende manieren:

* Zelf aanwezig zijn op de mars.
* Onze betoging bekendmaken onder familie, vrienden en kennissen en hen aansporen om te gaan.
* Dit e-postbericht zo ruim mogelijk doorsturen.
* Een aankondiging plaatsen in het (lokaal) tijdschrift van uw vereniging. Haal hier het gewenste bestand van de affiche af.
* Een aankondiging plaatsen in een brief aan leden van uw (plaatselijke) vereniging. Haal hier het gewenste bestand van de affiche af.
* Een aankondiging plaatsen op webstekken en internetfora (uw profiel aanpassen met het bewegend balkje van de betoging). Haal hier dit bestand af.
* In het Verbondshuis, Naamsestraat 32 in Leuven, gratis affiches en pamfletten komen ophalen, die u dan zelf verder kunt verspreiden.
* Ons vragen om gratis pamfletten en affiches naar u op te sturen zodat u die verder kunt verspreiden onder aanwezigen op een activiteit of in de verzending kunt steken naar leden van uw vereniging.
* Een bus vanuit een nieuwe opstapplaats (gedeeltelijk) vullen met Vlamingen uit uw omgeving (zie onder).
* Ons een financiële bijdrage leveren zodat we verder kunnen investeren in propagandamateriaal en bussen. Ons rekeningnummer: 445-9664481-47.
Bussen
Om zo veel mogelijk volk ter plaatste te brengen, hebben we kosten nog moeite gespaard. Van over heel Vlaanderen worden namelijk nu al zo'n 20 bussen ingelegd om alle Vlaamsgezinden op 6 mei in Sint-Genesius-Rode te krijgen. Een overzicht van de opstapplaatsen vindt u hier.
U kunt eenvoudig een busplaats reserveren door het invullen van dit elektronisch formulier.
U kunt ook inschrijven door te bellen naar het nummer naast de opstapplaats, dat u vindt op het overzicht van de bussen.
Gelieve zo snel mogelijk in te schrijven, zodat we sneller een goed overzicht van de bussen hebben en alles beter kunnen organiseren.
Indien u denkt een bijkomende bus te kunnen vullen (vanuit een andere locatie), geef ons een seintje (0473/71 47 92).

Wegbeschrijvingen
Op de betogingswebstek staan enkele wegbeschrijvingen naar het Stationsplein in Sint-Genesius-Rode , voor wie met de wagen naar de mars komt.

Een specifiekere wegbeschrijving, kunt u vinden door op www.routenet.be bovenaan bij ik wil naar "Stationsplein" en Sint-Genesius-Rode" en bij ik vertrek van uw vertrekplaats in te vullen.

Treinen naar Sint-Genesius-Rode
Wie met de trein naar de mars komt, kan voor informatie terecht op de webstek van de NMBS . De mars start op het Stationsplein waar de treinen in Sint-Genesius-Rode ook stoppen, zodat u direct op de juiste bestemming bent.

Vanuit Brussel Noord vertrekken twee treinen naar Sint-Genesius-Rode om:
* 09.36u (aankomst om 10.25u)
* 10.10u (aankomst 10.35u)
Deze treinen stoppen in Brussel Centraal om:
* 09.40u (aankomst om 10.25u)
* 10.14u (aankomst 10.35u)
Deze treinen stoppen ook in Brussel Zuid om:
* 9.45u (aankomst om 10.25u)
* 10.15u (aankomst 10.35u)
Petitie voor Vlaamse onafhankelijkheid
Op de betogingswebstek staat sinds kort een petitie voor Vlaamse onafhankelijkheid.
U wordt vriendelijk gevraagd deze internetpetitie te ondertekenen.

Alvast tot op de mars voor onze onafhankelijkheid!

Met vriendelijke Vlaamse groeten,

Bram Hermans
nationaal praeses KVHV 2006-07
0473/71 47 92

Geen opmerkingen: