12 april 2007

Commentaar op 'zinloos geweld'


We zullen het hier niet over het arme slachtoffer Joe hebben, in de media wordt het reeds breed uitgelegd. Hier volgt het standpunt van VJW tegenover alle vormen van 'geweld'.

Ondanks alle vooroordelen en valse beschuldigingen zijn nationalisten tegen enige vorm van zinloos geweld EN zinvol geweld. Geweld valt niet goed te keuren. Iedereen is naar het schijnt tegen 'zinloos' geweld. Zijn zij dan voor 'zinvol' geweld? Keuren zij zinvolle oorlogen (moord, repressie, ...) goed? Is 'sommige' geweld dan legitiem? Wat de predikers tegen zinloos geweld denken zal ons een worst wezen. Wat we wel weten: VJW kant zich tegen enige vorm van geweld. Als nationalisten staan we voor tucht en orde. Iets waarvoor we door velen kwalijk worden genomen. Het zal ons een zorg zijn.

Laat één zaak duidelijk zijn. VJW zal nooit geweld gebruiken of uitlokken, maar wees gewaarschuwd: van actie komt er reactie! We zijn geen Gandhi's. Geweld tegenover nationalisten zal niet onbetaald blijven.

Naast huiselijk geweld, roofmoord en ander is er nog een doorn van geweld in het oog van de VJW. De VJW is solidair met Palestijnen, Koerden en andere volkeren in hun strijd voor onafhankelijkheid, maar we kunnen niet toelaten dat de straten in Vlaanderen het strijdtoneel worden van een oorlog tegen verdrukkers die ergens anders in wereld woedt.

Niemand heeft gezegd dat de Nationale Revolutie gewapenderhand moet gebeuren.

Geen opmerkingen: