13 september 2007

Nieuwe CD van STANDRECHT!

Standrecht - Zwart als Ravenveren

Standrecht is terug en verrast Nederland en Vlaanderen met 14 volledig nieuwe Nederlandstalige nummers! Standrecht verwierf bij vriend en vijand bekendheid met snelle punkrock nummers als “Naar walhalla” en “Spreek Nederlands, lul” maar slaat nu een toegankelijker, akoestisch pad in!

Op dit, alweer 5e studio album van de band, brengt Standrecht een zeer gevarieerd aantal liedjes ten gehore. Van een aantal snelle folkrock nummers als “Lekker dingen kopen” en “Homo sapiens passivus” tot onvervalste meezingers als “Wodan’s dochter” en “Horen zien en zwijgen”. Ook enkele traditionele liederen uit het eigen vaderlandse muzikale erfgoed, zoals “Wij zijn bereid” en “Het Geuzenlied” (uit de tijd van de 80-jarige oorlog), sieren deze plaat. Verder staan er een aantal prachtige ballades op de plaat, ondermeer “Zwart als Ravenveren” en “Blijf met je klauwen van mijn land”.

De teksten zijn zoals altijd messcherp en erg origineel! Teksten over de multiculturele dictatuur, de decadente consumptiemaatschappij en weg met onszelf mentaliteit zetten de toon voor deze plaat. Maar zeker zullen ook de heidense thema’s en de traditionele nummers hun bijdrage leveren tot kennis over Nederlands en Vlaanderens erfgoed, wat in deze tijd helaas door velen verkwanseld, vergeten en uit onwetendheid verafschuwd wordt.

Of zoals Fenris postorder “Zwart als Ravenveren” omschreef:
“Het resultaat mag gerust een openbaring worden genoemd! Prachtige, toegankelijke liederen met sterk doordachte teksten, mooie bewerkingen van traditionele liederen en onvervalste danskrakers.”

De CD zit in een prachtig digipack opgesierd met het overbekende tekenwerk van Standrecht’s huiskunstenaar Rudolf Vogels. Alle teksten staan duidelijk leesbaar in het boekje, evenals enkele groepsfoto’s die genomen zijn tijdens Standrecht’s eerste akoestische optreden in de openlucht ergens in Noord-Brabant
Te bestellen bij:
http://www.fenris-postorder.com/
Titels
1 Zwart als Ravenveren
2 Land van ketters en rebellen
3 Vlaamse dodendans
4 Wodan’s dochter (de Walkure)
5 Geuzenlied
6 Wij zijn bereid
7 Blijf me je klauwen van mijn land
8 Lekker dingen kopen
9 Ruim baan gij volkeren waar wij gaan
10 Het lied van koppelstock
11 Homo sapiëns passivus
12 Horen, zien en zwijgen
13 1899-1902 Boerenoorlog
14 Voor het vaderland

Geen opmerkingen: