23 oktober 2007

Eerste betoging VJW: succes!

Zondag 21 oktober vond in Brugge de ereste demo plaats georganiseerd door de Vlaamse Jongeren Westland. Een 60-tal VJW militanten kreeg de steun van een delegatie van het Gentse KVHV, een groep militanten van Jeune Nation, een aantal militanten van het recent opgerichtte VJN en nog een aantal onafhankelijke sympathisanten. Alles samen een kleine 100 militanten. Voor het eerst sinds een aantal jaren was er opnieuw een nationaal-revolutionair gezinde demonstratie in Vlaanderen! En het zal zeker niet de laatste zijn. Verheugend was het vast te stellen dat her en der de demonstranten bijval genoten van het publiek langs het parcours.


Onze demonstratie ging door onder het motto "Eigen Volk Eerst". Vooral de sociale en anti-identitaire gevolgen van de kapitalistische globalisering en liberalisering van de economie werden aan de kaak gesteld. Na afloop werden de kelen gesmeerd. Onze demonstratie verliep zonder incidenten. Enkele marginalen van extreem-links pluimage dachten enkele deelnemers van onze betoging achteraf in de binnenstad te kunnen intimideren, het is hen slecht bekomen.

Hieronder een sfeerbeeld. Meer foto's volgen ongetwijfeld nog. Het bestuur van VJW wenst de mensen van KVHV-Gent, Jeune Nation en de Nederlandse kameraden te bedanken.Geen opmerkingen: